Nadiah Ali :')





Hai nadiah a.k.a kak long . Masih ingat lagi detik detik pertemuan kita dulu ? ingat  lagi tak dimana awak tegur kita dalam twitter ? Awak ingat lagi tak time kita pegi dobi sesama then masa tu lah kita kenal . First time jumpa awak masa tu . Bagi aku perkenalan kita agak unik sebab kenal di twitter , dapat tempat kem PLKN yang sama , dorm yg sama , dapat kompeni yang sama dan katil sebelah menyebelah . Sangat unik kan ? hihi . Bagi aku semua tu masih segar dalam ingatan aku . Sungguh aku rindu kau . Rindu dimana saat saat kita bercerita tentang “buah hati” . haha . Medic woi medic ! hahaha . Bukan tu je , setiap malam kita pegi mini mart beli milo tin sesama . kan ? ingat lagi tak ? Setiap malam sebelum tidur mesti pekena milo dulu . Takde milo tak sah . hihi .  Seriously , best sesangat dapat kawan macam kau nad . Setiap kali pegi DM kita mesti beratur sesama . Kau amek makanan aku amek air . Rutin harian kita . haha . Then , perangai kita sama bila suka tangguhkan kerja . Tahu kerja ape ? Basuh baju . hahaha . Plan awal awal kononnya nak basuh pepagi buta , then tangguh pukul 10 . Lepas tu terlentang atas katil main phone sampai takde mood nak basuh . Tangguh pulak lepas makan tengahari .  Lepas tengahari baru lah kita basuh baju baju tu . hihihi . Teruk betul perangai kita ni .  Ini bukan punca kita kan ? Ini punca phone bila ade dekat tangan . haha . Haa ingat lagi tak muka kita ni selalu sangat pegi medic . Selalu amek ubat tak pun lepak lepak dalam tu . Date woi date ! hahaha . Bila diingatkan balek sumpah aku rindu semua tu . Rindu nak tidur sebelah kau gabungkan katil sesama . Bila aku sakit , kau lah orang yang  amekkan makanan untuk aku . Makanan untuk “Dayang Senandung” kau kata .  Ya Allah rindunya :’( rasa nak menitis air mata ni bila diingatkan balek semua tu  . Kau tahu tak time kau nak balek tu aku sedih sebab dah takde orang nak tidur katil sebelah aku .  Dah takde sesi luahan hati yang aku nak cerita dekat kau lepas tu . Pagi sebelum kau balek  tu kau ajak tangkap gambar ramai ramai . Okayy aku gagahkan jugak walaupun rasa badan ni agak lemah disebabkan demam . Semua pakat pakai baju biru tu . hee . SIBLING BRAVORIANS . Then , masa kat dorm kau nak kemas barang barang terasa sayu je hati kitorang . Hilang sorang kakak masa tu . Sanggup kau tinggalkan adek adek kau kan ? Hmm tapi takpe sebab kau nak pergi sambung study . Lagipun penting .  Paling tak boleh tahan bila kitorang salam kau dekat pintu pagar kem . Dah macam jejak kasih je time tu kan ? Air mata masing masing dah mengalir .  Cuma kau je tak nangis maybe kau tahan sedih kau tu . Aku ingat lagi pesan kau “CARI KAWAN JANGAN CARI LAWAN”. Tu pesanan kau dekat kitorang :’) hihi . Ape ape pun lepas ni jangan lupa kan aku dengan kengkawan kita yang lain eyh ? Kita semua dah macam adik beradik kan . Susah senang kita bersama .  Walaupun sekejap je aku dapat kenal dengan korang . Tapi dah cukup memadai bagi aku  . Nanti ade masa kita jumpa k . Aku tahu kita sekarang semua sibuk dengan study . Hmm nad , kau jaga diri elok elok tau , yang penting kesihatan tu . Jangan lupa kenangan yang kita semua cipta dekat sana k :’) Hope persahabatan kita kekal sampai bila bila . Aminnn ;’) sayang kau Nurul Nadiah Mohd Ali






                                      




                                    




                                    


*Hope we will be a bestfriend like always*

kalau rindu pandanglah bulan J




                                                                                                                          

                                                                                                                       ~farra~

2 comments:

Nadya Bubble said...

Nangis aku baca :'(
Rindunyaaaa.

ღ fara ღ said...

Alolo , sedih weyh . lama gila tak jumpa . rindu :'(